Sweetown Kuopio – taiwanilainen ravintola Kuopio

Taiwanilainen ravintola Sweetown Kuopio toimii paikkakunnalla kahdella toimipaikalla, joista toinen on keskustan Kauppakeskus Apajassa (Kauppakatu 45).

Ravintolan nimi tulee kiinan kielisestä lauseesta “食尚”, joka äännetään “ShiShang” (“Sweetown”), tarkoittaen uudenlaisia Tasty Aasia – aasialaisia makuja, valmistettuna paikallisista raaka-aineista.

Nasa Linin ja Linfeng Li:n perheomisteinen ravintola avasi ovensa asiakkaille Kuopiossa huhtikuussa 2014.

Sweetown Kuopio - taiwanilainen Kuopio.

Alunperin Kauppakeskus Matkuksessa ollut ensimmäinen toimipaikka on sijainnut Apajassa vuodesta 2023. Toinen Sweetown ravintola avautui Kuopion keskustaan kesäkuussa 2017.

Sweetown Kuopio – taiwanilainen ravintola Kuopio

Itkonniemenkatu
Itkonniemenkatu 13 B
Kuopio 70500
Aukioloajat: maanantai-perjantai 10-14
sweetown.fi/fi/

Kauppakeskus Apaja
Kauppakatu 45, K1. kerros, Kauppakeskus Apaja
70110 Kuopio
Aukioloajat: maanantai-perjantai 10-19, lauantai 11-19

Voit saada lisätietoja Sweetown Kuopio ravintoloista seuraamalla ravintoloiden virallisia sosiaalisen median sivuja, kuten esimerkiksi Facebookia (facebook.com/sweetownkuopio/).

Ravintoloilla on olemassa myös virallinen Instagram-tili osoitteessa instagram.com/sweetown_ravintola/, johon tulee päivityksiä muun muassa ajankohtaisista tarjouksista, aukioloaikojen muutoksista, ja paljon muuta.

Millainen on taiwanilainen keittiö?

Taiwanilainen keittiö on monipuolinen ja maukas sekoitus kiinalaista, japanilaista ja alkuperäiskansojen ruokakulttuuria.

Se on tunnettu tuoreista, laadukkaista ainesosista, monimutkaisista mauista ja vivahteikkaista tekstuureista.

Taiwanilaisen keittiön perusraaka-aineita ovat riisi, soijapavut, merenelävät, liha ja kasvikset.

Riisi on tärkein hiilihydraatin lähde, ja sitä syödään yleensä joka aterialla. Soijapavut ovat myös tärkeä osa taiwanilaista ruokavaliota, ja niitä käytetään monissa eri muodoissa, kuten tofussa, tempehissä ja soijakastikeissa.

Merenelävät ovat myös suosittuja Taiwanissa, ja niitä käytetään usein erilaisissa ruokalajeissa, kuten padoissa, kastikkeissa ja grillattuina.

Liha on vähemmän yleistä Taiwanissa kuin merenelävät, mutta sitä käytetään silti joissakin ruokalajeissa, kuten nuudelilaatikoissa ja lihapullissa.

Kasvikset ovat tärkeä osa taiwanilaista ruokavaliota, ja niitä käytetään monissa eri muodoissa, kuten paistettuina, haudutettuina, grillattuina ja tuoreina.

Taiwanilaisen keittiön tyypillisiä ruokalajeja ovat:

Xiaolongbao: Nämä pienet, höyrytetyt lihapullat ovat yksi Taiwanin tunnetuimmista ruokalajeista. Ne ovat täytetty murealla lihalla ja herkullisella liemellä.

Danbing: Nämä ohutlevyiset vehnäpannarit ovat toinen suosittu taiwanilainen ruokalaji. Niitä tarjoillaan yleensä erilaisten täytteiden kanssa, kuten munan, vihannesten tai lihan kanssa.

Lu rou fan: Tämä riisipohjainen ruokalaji on valmistettu riisin, kanan, kasvisten ja soijakastikekastikkeen seoksesta. Se on suosittu aamiaisruoka.

Stinky tofu: Tämä voimakastuoksuinen tofu on yksi Taiwanin erikoisuuksista. Se on haudutettu tai friteerattu, ja sitä tarjoillaan yleensä erilaisten kastikkeiden kanssa.

Oolong-tee: Taiwan on tunnettu laadukkaasta oolong-teestään. Oolong-teetä valmistetaan yleensä vihreästä teestä, ja sitä on saatavilla erilaisissa makuissa.

Taiwanilainen keittiö on ainutlaatuinen ja herkullinen sekoitus erilaisia vaikutteita. Se on täynnä makuja, tekstuureja ja visuaalisia elementtejä. Taiwanilainen ruoka on elämys, jota ei kannata missata.