Olopuisto Kauppakeskus Matkus – leikkipuisto Kuopio

Lepoa ja leikkiä, kiipeilyä ja kahvittelua – Matkuksen Olopuisto yhdistää monia mahdollisuuksia yhteen paikkaan.

Tämä ympäri vuoden avoinna oleva puisto tarjoaa liikunta- ja hauskanpitomahdollisuuksia kaikenikäisille täysin maksuttomasti.

Olopuisto sijaitsee Matkuksen ytimessä ja koostuu erilaisista leikki- ja liikunta-alueista sekä rauhallisista istuskelupaikoista.

Puistossa on monipuolisia aktiviteetteja, kuten pump track, oma areena pallopeleille, liukumäkiä, parkour-mahdollisuuksia ja jopa 7 metriä korkea seikkailutorni.

Olopuisto Kauppakeskus Matkus - leikkipuisto Kuopio.

Puiston suunnittelussa on otettu inspiraatiota lähialueen savolaisesta luonnosta. Tämä näkyy selkeästi puiston värityksessä, materiaaleissa ja muodoissa.

Olopuiston visuaalinen ilme nojaa vahvasti savolaiseen luontoon, ja suunnittelussa on erityisesti huomioitu eri-ikäiset kävijät varmistaen heidän turvallisuutensa.

Puistosta löytyy myös varjoisa ja turvallinen koirapuisto, joka on suunniteltu ottaen huomioon nelijalkaisten ystävien tarpeet.

Olopuistossa on tilaa myös erilaisten tapahtumien järjestämiseen, ja sen noin 3 800 neliömetrin alue mahdollistaa monipuolisten aktiviteettien toteuttamisen.

Olopuisto on avoinna kauppakeskuksen aukioloaikoina, tarjoten paikan rentoutumiseen, liikkumiseen ja yhdessäoloon Matkuksen sydämessä.

Olopuiston toiminnot:

  • Pump track
  • Liikunta-alue (mm. jalkapallo)
  • Liukumäet (kesä/talvi), portaat
  • Parkour-alue
  • Lasten leikkialue (+2-vuotiaat)
  • Lasten leikkialue (+5-vuotiaat)
  • Runsaasti istuskelutilaa

Leikki- ja pelialueet

Pikku-Tahko

Suomen suosituimpiin matkailukeskuksiin lukeutuvasta Tahkosta ja sen rinteistä nimensä saanut Pikku-Tahkon leikkialue osana Olopuistoa koostuu erilaisista liukumäistä sekä niiden portaista, joilla voi myös treenata. Isoin Pikku-Tahkon alueella sijaitsevista liukumäistä sopii +5-vuotiaille laskijoille.

Pikku-Vänäri

Pikku-Vänäri osio on saanut nimensä Kuopion keskustassa sijaitsevasta Väinölänniemestä eli Vänäristä, joka on suosittua kaupunkipuistoaluetta niemen kärjessä. Olospuiston Pikku-Vänäristä löytyvät muun muassa pump track ja pallopeleihin soveltuva panna-areena. Alue sopii +3-vuotiaille vauhtihirmuille.

Pikku-Puijo

Kuopion Puijon alueen ja kuuluisan Puijon tornin mukaan nimetystä Olopuiston Pikku-Puijosta löytyy mm. 7 metriä korkea seikkailutorni, jossa voi kiipeillä ja laskea mäkeä. Pikku-Puijo sopii +3-vuotiaille seikkailijoille.

Olopuisto Kauppakeskus Matkus – leikkipuisto Kuopio
Matkuksentie 60, Kauppakeskus Matkus
70800 Kuopio
Aukioloajat: maanantai-perjantai 10-20, lauantai 10-19, sunnuntai 11-18
matkusshoppingcenter.fi/olopuisto/

Voit saada lisätietoja Olopuisto Kauppakeskus Matkus leikkipuistosta seuraamalla paikan virallisia sosiaalisen median sivuja, kuten esimerkiksi Facebookia osoitteessa facebook.com/MatkusShoppingCenter/.

Kauppakeskuksella on olemassa myös virallinen Instagram-tili osoitteessa instagram.com/matkus_shopping_center/, jonne tulee päivityksiä mm. liittyen Olopuiston tapahtumiin ja mahdollisiin poikkeuksellisiin aukioloaikoihin.