Mielitila – Kauppakeskus Matkus Kuopio

Mielitila on tapahtumatila osana Kauppakeskus Matkus Kuopion palveluita, osoitteessa Matkuksentie 60.

Vuonna 2021 perustettu Matkuksen Mielitila on tila, johon kaikki ovat tervetulleita.

Tilassa järjestetään erilaista yhteistä ohjelmaa viikoittain eri kuopiolaisten yhdistysten ja yhteisöjen toimesta – tapahtumia kaikenikäisille peli-illoista keskusteluapuun.

Yleisellä tasolla toiminnan tarkoituksena on saada kuopiolaisia ja kauempaakin tulevia kokoontumaan viettämään yhteistä aikaa rennosti oleillen ja puuhastellen.

Mielitila Kauppakeskus Matkus.

Mielitilan ohjelma on aina täysin maksutonta ellei toisin mainita.

Tapahtumiin kuuluvat MLL:n Kuopion yhdistyksen perhekahvila, Pelastakaa Lapset Ry:n Kuopion Perheentalo, sekä Kallaveden seurakunnan Huilipaikka sekä Kahvia ja kohtaamisia tapahtumat.

Aikataulut ja yksityiskohdat näille Mielitilan puitteissa järjestettäville tapahtumille löytyvät Kauppakeskus Matkuksen verkkosivuilta.

Tapahtumista Pelastakaa Lapset ry:n Kuopion Perheentalo on avoin kohtaamispaikka, jonka tarkoituksena on tukea lapsiperheiden arkea ja lisätä yhteisöllisyyttä ja mahdollisuuksia lapsille ja perheille. Perheentalossa on lapsille ja perheille muun muassa avointa leikkitoimintaa, vertaistukea sekä tietoa ja asiantuntemusta.

MLL Kuopion yhdistyksen Perhekahvila, johon kaikki ovat tervetulleita, on tapahtuma, jossa voi tutustua paikkakunnan muihin, samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin ja lapset saavat ikäistään leikkiseuraa. Perhekahvilan toimintaan kuuluvat juttelut ja kahvittelut, leikkiminen lasten kanssa ja asiantuntija-alustusten kuulemiset.

Kallaveden seurakunnan Huilipaikassa puolestaan leikitään, askarrellaan, musisoidaan ja huilitaan. Kahville ja keksille voi tulla kuka tahansa vauvasta vaariin. Seurakunnan Kahvia ja kohtaamisia tarjoaa nimensä mukaisesti kahvia ja kohtaamisia.

Mielitila Kauppakeskus Matkus Kuopio.

Yhdistykset ja järjestöt voivat näiden organisaatioiden ohella varata ilmaiseksi Mielitilan käyttöönsä joko kertaluontoisesti tai viikoittaiselle ohjelmalle.

Matkuksen Mielitila sijaitsee kauppakeskuksen toisessa kerroksessa IKEA-tavaratalon päädyssä, Perhehuoneen läheisyydessä.

Mielitila – Kauppakeskus Matkus Kuopio
Matkuksentie 60, 2. kerros, Kauppakeskus Matkus
70800 Kuopio
matkusshoppingcenter.fi/mielitila

Yksi parhaista tavoista seurata Mielitilan tulevia tapahtumia on Kauppakeskus Matkuksen Facebook-tili, osoitteessa facebook.com/MatkusShoppingCenter/.

Matkuksella on olemassa myös virallinen Instagram-kanava, osoitteessa instagram.com/matkus_shopping_center/.

Kauppakeskus Matkus – Mielitila

Kauppakeskus Matkus on merkittävä maamerkki Kuopiossa, joka houkuttelee kävijöitä laajalla valikoimalla vähittäiskauppoja, herkullisia ruokailumahdollisuuksia ja kiinnostavia viihdepaikkoja. Kuopion eteläisen seudun sydämessä sijaitseva Matkus toimii vilkkaana keskuksena niin shoppailusta kiinnostuneille, ruuan ystäville kuin viihteen ystäville.

Ostoskeidas shoppailun harrastajille

Matkus kauppakeskuksessa on yli 70 myymälän vaikuttava valikoima, jotka palvelevat erilaisia makuja ja mieltymyksiä. Tunnetut kansainväliset tuotemerkit, kuten H&M, Zara, Lindex, Stockmann ja Prisma, reunustavat kauppakeskusta tarjoten aarreaitta muotia, kodin sisustusta, elektroniikkaa ja lifestyle-tuotteita. Etsitpä sitten trendikkäitä vaatteita, tyylikkäitä asusteita tai käytännöllisiä kodin tarvikkeita, Matkus kauppakeskuksessa on kaikkea.

Kulinaarisia herkkuja jokaiseen makuun

Shoppailuterapian ohella Matkus kiehtoo makuhermoja monipuolisilla ruokailumahdollisuuksilla rennoista kahviloista ja pikaruokaketjuista hienostuneisiin ravintoloihin ja kansainvälisiin ruokapaikkoihin asti. Hemmottele itseäsi herkullisilla suomalaisilla ruoilla, maistele kansainvälisiä makuja tai nappaa välipala tien päälle.

Viihteen ja vapaa-ajan keskus

Matkus ei palvele vain osto- ja ruokailutoiveitasi; se tarjoaa myös kiehtovan sekoituksen viihdettä ja vapaa-ajan toimintaa. Voit katsoa uusimman blockbuster-filmin modernissa elokuvateatterissa, uppoutua kirjojen maailmaan viihtyisässä kirjastossa tai haastaa ystäväsi pelisalissa. Aktiivisempia elämyksiä kaipaaville Matkus sisältää pääsyn viereiseen Olopuisto-ulkoilupuistoon , jossa voi nauttia virkistävästä kävelystä, harrastaa liikuntaa tai vain rentoutua rauhallisessa ilmapiirissä.

Kätevä ja saavutettavissa oleva kohde

Kauppakeskukseen pääsee helposti autolla, bussilla ja jopa kävellen. Vain 11 kilometriä Kuopion keskustasta etelään sijaitseva Matkus sijaitsee kätevästi valtatie 5:n (E63) varrella. Voit pysäköi autosi tilavalle parkkipaikalle ja aloittaa uuden ostosseikkailun.

Matkus on elinvoimainen kauppa-, ruokailu- ja viihdetarjontansa ansiosta olennainen kohde kaikille Kuopiossa vieraileville. Etsitpä sitten uusimpia muotitrendejä, kulinaarisia herkkuja eri puolilta maailmaa tai mahdollisuutta viettää aikaa viihteellä ja vapaa-ajalla, Matkus tarjoaa jokaiselle jotakin.