Finlayson Kuopio – Kauppakeskus Matkus

Voit löytää Finlayson Kuopio myymälän kaupungin puitteista suositun Kauppakeskus Matkuksen tiloista, osoitteessa Matkuksentie 60.

Yhtiö on parhaiten tunnettu niin Suomessa kuin kansainvälisestikin huippulaatuisista tuotteistaan makuuhuoneeseen.

Voit ostaa brändin Kuopion liikkeestä mm. kodintekstiilejä, imukykyisiä froteepyyhkeitä, luksusmaisia satiinisia liinavaatteita, kuin myös allergiavapaita pussilakanoita, tyynyjä, sekä yhtiön tekemiä vaatteita.

Finlayson Kuopio.

Myynnissä oleviin tuotemerkkeihin lukeutuvat Finlaysonin ohella saman yhtiön omistamat Familon ja Joutsen.

Tuotesarjoihin kuuluvat esimerkiksi suositut Familonin päällyspatjat, peitot, tyynyt, ja patjat, sekä Finlaysonin liinavaatteet, froteepyyhkeet, vuoteet, sekä päällyspatjat.

Saat ostettua Kuopion liikkeestä lisäksi aina yhtä suosittuja Muumi-tekstiilejä.

Yhtiö, joka on perustettu vuonna 1820, omaa pitkät perinteet kotimaisten laatutekstiilien valmistuksen parissa.

Tätä nykyä brändin tekstiilit ja Familon-vuodekonseptit ovat suosittuja hankintoja tuomaan elämyksellisiä, laadukkaita elementtejä niin yksityiskoteihin, firmojen edustus- ja konttoritiloihin, kuin julkisiin tiloihinkin.

Kukin Finlaysonin tuote suunnitellaan edelleen Suomessa ja niille on myönnetty “Design from Finland” sertifikaatti.

Kodintekstiilien ohella Kuopion myymälästä saa hankittua sopimuspohjaiset tekstiilit ja vuodekonseptit vaikkapa hotelleihin tai muihin majoituspaikkoihin.

Finlayson Elefantti-sarja.

Sopimuspohjaisista sisustustuotteista ja muista vastaavista oheispalveluista vastaa omalta osaltaan konsernin Finlayson Pro -osasto.

Kaikkiaan Yhtiö valmistaa noin 900 000 tekstiilituotetta per vuosi, mukaan lukien Kankaanpäässä valmistetut patjat ja päiväpeitteet sekä Familon-tuotemerkin pussilakanat ja tyynyt.

Familon-jousisängyt, patjat, sekä sijauspatjat valmistetaan puolestaan Heinolassa sijaitsevilla tehtailla.

Finlayson Kuopio – Kauppakeskus Matkus
Matkuksentie 60, 1. kerros, Kauppakeskus Matkus
70800 Kuopio
Aukioloajat: maanantai-perjantai 10-20, lauantai 10-19, sunnuntai 11-18
finlayson.fi

Yksi parhaista tavoista saada lisätietoja Finlayson Kuopio myymälästä on seurata yhtiön virallisia sosiaalisen median sivuja, kuten Facebookia osoitteessa facebook.com/FinlaysonFI/.

Finlaysonilla on olemassa myös virallinen Instagram-tili osoitteessa instagram.com/finlayson/, johon tulee mm. ajankohtaisten tuotevalikoimien esittely, tuotemerkkiä koskivia uutisia, sekä tietoja tulevista tarjouskampanjoista.

Yhtiön taustoja ja historiaa – Finlayson Kuopio

Finlayson on suomalainen tekstiilialan yritys, joka on perustettu vuonna 1820. Yrityksen alkuperäinen nimi oli Tampereen Puuvillatehdas, ja sen perusti skotlantilainen James Finlayson. Tehdas oli Suomen ensimmäinen puuvillatehdas, ja se vaikutti merkittävästi maan teollistumiseen.

Finlaysonin tuotteet ovat tunnettuja kauniista kuvioistaan ja korkeasta laadustaan. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa sisustustekstiilejä, kuten verhoja, mattoja, tyynyjä ja vuodevaatteita. Tuotteita myydään Suomessa ja ulkomailla.

Finlayson on Suomen tunnetuimpia brändejä. Yritys on osa suomalaista kulttuurihistoriaa, ja sen tuotteet ovat suosittuja niin suomalaisten kuin ulkomaalaistenkin keskuudessa.

Finlaysonin historia

Finlaysonin historia voidaan jakaa karkeasti neljään vaiheeseen:

 • Perustaminen ja kasvu (1820-1880)
 • Keskittyminen sisustustekstiileihin (1880-1960)
 • Laajentuminen kansainvälisille markkinoille (1960-1990)
 • Uusi tuleminen (1990-luvulta lähtien)

Perustaminen ja kasvu

James Finlayson perusti Tampereen Puuvillatehtaan vuonna 1820. Tehdas oli Suomen ensimmäinen puuvillatehdas, ja se sijaitsi Tampereen Tammerkosken rannalla. Puuvillatehdas kasvoi nopeasti, ja se oli 1800-luvun lopulla Suomen suurin teollisuusyritys.

Keskittyminen sisustustekstiileihin

1880-luvulla Finlayson alkoi keskittyä sisustustekstiileihin. Yritys kehitti omia kuosinkuvioita, ja sen tuotteet olivat suosittuja niin Suomessa kuin ulkomailla. Yhtiön tuotteita myytiin muun muassa Venäjällä, Ruotsissa ja Englannissa.

Laajentuminen kansainvälisille markkinoille

1960-luvulla Finlayson alkoi laajentua kansainvälisille markkinoille. Yritys perusti tytäryhtiöitä muun muassa Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Tuotteita myytiin myös Yhdysvalloissa ja Japanissa.

Uusi tuleminen

1990-luvun alussa yhtiö ajautui taloudellisiin vaikeuksiin. Yritys myytiin ruotsalaiselle Intex-konsernille. Intexin omistuskaudella brändi uudisti tuotteitaan ja markkinointiaan. Yritys palasi myös suomalaisten omistajien haltuun vuonna 2000.

Nykypäivä

Nykyään yhtiö on yksi Suomen johtavista tekstiilialan yrityksistä. Yrityksen liikevaihto on noin 40 miljoonaa euroa, ja sillä on noin 100 työntekijää. Finlaysonin tuotteita myydään Suomessa ja ulkomailla.

Finlaysonin tuotteet

Finlaysonin tuotteisiin kuuluvat muun muassa seuraavat:

 • Verhot
 • Matot
 • Tyynyt
 • Vuodevaatteet
 • Puuvillakankaat
 • Keittiötarvikkeet
 • Lahjatavarat

Finlaysonin tuotteet tunnetaan kauniista kuvioistaan ja korkeasta laadustaan. Yrityksen tuotteita on suunnitellut lukuisia tunnettuja suomalaisia ja kansainvälisiä suunnittelijoita.

Finlaysonin vastuullisuus

Brändi on sitoutunut vastuulliseen toimintaan. Yritys käyttää tuotteissaan kestäviä materiaaleja ja vastuullisesti tuotettua puuvillaa. Firma on myös kehittänyt kierrätysratkaisuja tekstiileilleen.

Finlaysonin merkitys suomalaiselle kulttuurille

Yhtiö on Suomen tunnetuimpia brändejä. Yritys on osa suomalaista kulttuurihistoriaa, ja sen tuotteet ovat suosittuja niin suomalaisten kuin ulkomaalaistenkin keskuudessa.